Zelfhulp

Overgang en werkvermogen

Niet geoptimaliseerd voor kleine schermen, probeer de module op een groter scherm af te ronden.

Uitleg

Goed voor jezelf zorgen…. hoe doe je dat?

Grotein balans blijven tijdens de overgang vraag naar energie
De overgang van vruchtbaar naar niet meer vruchtbaar vraagt over het algemeen extra energie van je. Ongeacht of je (veel) klachten ervaart, gebeurt er namelijk lichamelijk erg veel. We weten dat je hormoonbalans verstoord is en dat het lichaam haar uiterste best doet deze onbalans te herstellen. Je kan overwegen je lichaam te ondersteunen bij het herstellen van de balans door voedingssupplementen te gebruiken. Het is belangrijk om je grenzen te (leren) kennen. En je rust te nemen. Probeer bewuste keuzes te maken voor die dingen waar je je energie aan wilt besteden. 

Werkvermogen
Hoe meer energie het je kost om jouw ballen in de lucht te houden, hoe heftiger je klachten zullen zijn. Zoals uitgelegd bij het onderdeel stress heeft stress zeer veel invloed op de hevigheid van je klachten. Je werkgever verwacht dat je afgesproken prestaties levert. Zorg dat je niet vastloopt, door jezelf in balans te houden en door het gesprek aan te blijven gaan.

Balans
Om alle ballen in de lucht te houden is het belangrijk om heel goed voor jezelf te zorgen. Dit kan al door voldoende tijd te nemen om de dingen te doen. En door voldoende ontspanning te zoeken, gezond te eten en lekker naar buiten te gaan om te bewegen.

Lees de volgende oefeningen en adviezen door, zodat je (nog beter) voor jezelf leert zorgen. Dat mag in deze levensfase, het gaat nu om jou!

Jet vertelt over haar klachten