Herken de overgang

Herken de overgang

De overgang is een levensfase vol veranderingen die wij als vrouw allemaal doormaken. Het is de periode waarbij de vruchtbaarheid van een vrouw afgebouwd wordt. Aan de ene kant is het een lichamelijke verandering, van vruchtbaar naar onvruchtbaar. Aan de andere kant is er sprake van een psychische verandering; de overgang naar een nieuwe fase in je leven. De overgang is ook een emotionele fase met vragen als wat heb ik gedaan met mijn leven en wat wil ik met mijn leven. Je  voelt emotionele veranderingen, misschien voel je je soms futloos, prikkelbaar of juist erg actief.

Krachtig door de overgang

Lange tijd werd er niet of nauwelijks gesproken over de overgang. Tegenwoordig is de behoefte aan informatie en advies over de overgang toegenomen. Heb jij al last van de overgang? Wil je daar mee aan de slag om er krachtig doorheen te komen?

 Krachtig door de overgang >>

Welke overgangsklachten ervaar jij?

De meeste van de overgangsklachten als opvliegers en nachtzweten herken je waarschijnlijk wel. Maar er zijn ook klachten die je zelf niet snel zou toeschrijven aan de overgang. Een greep uit deze klachten is: spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn, haaruitval, angstig worden, namen niet goed kunnen onthouden, somberheid, slecht slapen en nog veel meer. Welke klachten ervaar jij?

Welke klachten ervaar jij? >>