Zelfhulp

Een passende leefstijl

Niet geoptimaliseerd voor kleine schermen, probeer de module op een groter scherm af te ronden.

Intro

Een gezonde leefstijl en goede voeding kunnen overgangsklachten verminderen.


gezonde leefstijlWanneer je in de overgang komt, verandert je energiebalans. Je lichaam gaat niet meer automatisch mee met wat jij wilt. Kon je vroeger een nacht doorhalen of zonder gevolgen een zak chips leegeten, dan kan het zijn dat dit nu niet meer gaat. Je hormoonbalans is verstoord. 

Zoals je in het onderdeel over stress kunt lezen, is stress nadelig voor overgangsklachten. Door stress kunnen bijvoorbeeld opvliegers en andere klachten tijdens de overgang toenemen. Het is daarom van belang om zo min mogelijk stress te hebben tijdens de overgang. Maar hoe zorg je voor minder stress?

Het optimaliseren van je leefstijl levert vaak al snel gezondheidswinst op, ook ten aanzien van stress. In dit onderdeel bieden we je meerdere mogelijkheden, zodat je zelf je keus kunt maken. En bedenk dat niet alles in één keer moet, elk stapje in de goede richting is er één!

Bewegen, accepteren van de overgang en stoppen met roken zorgen al voor een positief effect. Ook aandacht voor gezonde voeding en voldoende slapen kan helpen om je beter te voelen en daardoor minder (last van) klachten te ervaren.

Wat zeggen de ervaringsdeskundigen?