Zelfhulp

Geïnformeerd en bewust door de overgang

Niet geoptimaliseerd voor kleine schermen, probeer de module op een groter scherm af te ronden.

Intro

Krachtig door de overgang! Ga aan de slag.

Alle vrouwen krijgen op enig moment te maken met de overgang. Het is de afronding van de vruchtbare periode. Lange tijd werd er niet of nauwelijks gesproken over de overgang. Tegenwoordig zien we een groeiende behoefte aan informatie en advies. Voor vrouwen is het van groot belang dat zij zelf, samen met hun omgeving, geen taboe meer ervaren rondom de overgang. Dit kan ervoor zorgen dat zij hun ervaringen met elkaar en met mensen die niet met de overgang te maken hebben, durven te delen.

In deze module ga je aan de slag met je eigen overgang. Je leert je hoe je er zo bewust mogelijk mee om kunt gaan en welke keuzes je kunt maken om gezond en vitaal te leven en te werken tijdens en na deze periode. 

9 onderdelen met tips, informatie en oefeningen
Deze module biedt informatie, tips en oefeningen voor vrouwen voor, tijdens en na de overgang. De module bestaat uit negen onderdelen. Je gaat aan de slag met je eigen overgang en leert je hoe je er zo goed mogelijk doorheen komt. 

Ervaringen van anderen
Benieuwd hoe andere vrouwen de overgang ervaren? Volg hun verhalen! Bij elk onderdeel vertellen zij hun ervaringen. Ze stellen zich eerst even aan je voor:

Ida in de overgangIda

Ida is 31 jaar getrouwd en samen met haar man heeft zij 4 zonen. Van welke overgangsklachten heeft Ida last? Vooral het nachtzweten is voor haar vervelend. Maar ook als zij een drukke dag voor de boeg heeft, kan zij hier tegenop zien. Vroeger was dit nooit zo en was ze altijd voor anderen bezig. 

Herkenbaar? Bekijk Ida's verhaal door onderaan de pagina op haar video te klikken. 

Last van overgangsklachtenTineke

Woonachtig in het oosten van Nederland, zelfstandig mediator en samen met haar man heeft Tineke een puberende dochter. Zij is 51 jaar en zit in de overgang. Tineke heeft vooral last van opvliegers en andere lichamelijke klachten.

Herkenbaar? Bekijk Tineke's verhaal door onderaan de pagina op haar video te klikken. 

overgangsklachtPetra

Petra is 53 jaar, getrouwd en heeft 3 dochters en een kleindochter. Het duurde even voor Petra doorhad dat ze in de overgang zat. Zij heeft last van heftiger en onregelmatiger menstueren, maar vooral van slaapproblemen.

Herkenbaar? Bekijk Petra's verhaal door onderaan de pagina op haar video te klikken. 

Jet

Jet, 55 jaar, woont in het zuiden van het land en werkt in een zorginstelling. Jet heeft de overgang grotendeels achter de rug en kan nu terug kijken op haar worstelingen. Ze zou willen dat ze meer kennis had ten tijde van haar klachten.

 

Herkenbaar?

In onderdeel 8 Overgang en werkvermogen vertelt Jet haar verhaal.

Bekijk de verhalen van Ida, Tineke en Petra