Zelfhulp

Omgaan met stress

Niet geoptimaliseerd voor kleine schermen, probeer de module op een groter scherm af te ronden.

Intro

Omgaan met stress, somberheid en depressieve gevoelens

Denk jij weleens: "ik zie het niet meer zitten", of "vandaag blijf ik in bed en trek de deken over mijn hoofd, ik doe niet mee vandaag" of twijfel je aan je baan, je huwelijk, je vriendschappen...

Stress....

vrouwen praten over de overgangPraten over opvliegers en nachtzweten lukt vaak nog wel, maar wat doe je met de stress waar je tegen aanloopt?

De mentale veranderingen maken vrouwen niet zelden onzeker en zijn daarmee een grote stressfactor. Hierover in gesprek gaan, maakt dat je je kwetsbaar op moet stellen. Dat is niet altijd even makkelijk, zeker als je je toch al onzeker en uit balans voelt.

Extra Kwetsbaar

Vrouwen in en voor de overgang zijn gevoeliger voor stress. Je lichaam maakt in tijden van stress adrenaline en cortisol aan. Prima als je een eenmalig spookrijder tegenkomt en snel actie moet ondernemen, maar minder goed voor je lichaam als je lichaam voortdurend in staat van paraatheid is. Stress heeft vele vormen. Het gaat niet alleen over werkdruk of in een echtscheiding liggen. Ons lichaam ervaart ook stress als je ziek bent of pijn hebt, als je je hulpeloos of machteloos voelt, als je angst hebt om iets te veranderen. Maar ook een negatieve overtuiging als “ik ben niet goed genoeg” geeft je voortdurend stress.

Wat zeggen de ervaringsdeskundigen?